Jyväskyläläisille alle 20-vuotiaille nuorille ehkäisyvälineet maksutta 1.3. lähtien

Jyväskyläläiset alle 20-vuotiaat nuoret saavat 1.3. alkaen raskauden ehkäisyn maksutta – ei pelkästään ehkäisyn aloitusta, kuten viime keväänä alkaneen vuoden kokeilun aikana.  Ehkäisy voi olla ehkäisypilleri, kierukka, kapseli tai kondomi, käytössä olevan valikoiman mukaan. Myös jälkiehkäisy on maksutonta. Ehkäisymuoto valitaan aina yhdessä nuoren kanssa. Vastaanottokäynnillä myös jutellaan seksuaaliterveysasioista.

Kohti seksuaaliterveydellisiä tavoitteita

Maksuttomalla ehkäisyllä tavoitellaan nuorten seksuaaliterveyden lisäämistä ja ehkäisyn käyttöä niillä nuorilla, joilla siihen on tarve. Tarkoitus on myös vähentää alle 20-vuotiaiden ei-toivottuja raskauksia, raskauden keskeytyksiä ja sukupuoliteitse tarttuvia tauteja.

Ehkäisyasioissa yhteys kouluterveydenhuoltoon tai neuvolaan

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluasioissa koululaiset voivat varata neuvonta- tai vastaanottokäynnin ensisijaisesti omalle kouluterveydenhoitajalle. Yhteydessä voi olla myös keskitettyyn ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan tai Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken alueilla asuvat oman alueen neuvolaan. Tarvittaessa hoitaja ohjaa nuoren lääkärin vastaanotolle. Kondomeja nuoret, niin naiset kuin miehetkin, saavat vastaanotoilta.

https://www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/neuvolat/ehkaisy-ja-perhesuunnitteluneuvola