Pelastakaa Lapset järjestää tukihenkilö- ja sporttikummitoimintaa Jyväskylän alueella

Hei!

Pelastakaa Lapset järjestää tukihenkilö- ja sporttikummitoimintaa Jyväskylän alueella. Toiminnan tavoitteena on auttaa lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Joskus työn ja perheen yhteensovittaminen tai vanhemmuuden ja kasvatuksen haasteet voivat aiheuttaa tilanteita, joissa vapaaehtoisen antamalla tuella on suuri merkitys. Vapaaehtoinen on koulutettu aikuinen, joka antaa lapselle yksilöllistä huomiota ja aikaa.

Tavoitteemme, on että mahdollisimman moni tukihenkilöä tai sporttikummia tarvitseva lapsiperhe saisi heille tarvitsemaansa tukea.  Ja nyt haemmekin lisää perheitä ja vapaaehtoisia mukaan toimintaamme!

Sporttikummi kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen vapaaehtoisen Sporttikummin kanssa. Sporttikummiin kanssa lapsi voi tutustua uusiin lajeihin, saada kipinän liikuntaharrastuksen aloittamiseen sekä hän saa jakamatonta huomiota vapaaehtoiselta aikuiselta.  Toiminta on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on syystä tai toisesta rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Tukihenkilö auttaa lapsiperheitä. Tukihenkilöt voivat toimia lasten kanssa monella eri tavalla.  He voivat toimia lapsen harrastus- / liikuntakaverina, auttajana arkisissa tilanteissa kuten, vaikka läksyjen teossa tai hänen kanssaan voi käydä erilaisissa tapahtumisissa, retkillä yms. Tukihenkilön tarpeen taustalla on usein se, että lapsen ja perheen oma tukiverkosto on pieni. Tukihenkilö tapaa lasta tai perhettä noin pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan.

Sporttikummi- ja tukihenkilötoiminta ovat matalan kynnyksen varhaista tukea. Toiminta on perheille maksutonta.

Perheet ja avuntarpeet ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä. Pelastakaa Lapset tarjoaa tukihenkilöille ja sporttikummeille valmennuksen, virkistystoimintaa sekä ammatillista tukea ja ohjausta.

Mikäli haluatte lapsellenne tukihenkilön / sporttikummin tai olet itse kiinnostunut vapaaehtoiseksi ryhtymisestä, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja annamme lisää tietoa toiminnasta.

Nyt on hyvä aika lähteä toimintaan mukaan!

Ystävällisin terveisin:

Heli Halttunen

Ehkäisevän työn koordinaattori

Pelastakaa Lapset Ry

Keski-Suomen aluetoimisto

050 433 1437

 

Elina Lahtinen

Ehkäisevän työn koordinaattori

Pelastakaa Lapset Ry

Keski-Suomen aluetoimisto

046 923 2041