Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n tiedotuskirje, toukokuu 2019

Jyväskylän vanhempainfoorumi ry (JVF) on Jyväskylän alueen päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten vanhempien ja vanhempaintoimijoiden yhteistyöelin. JVF on Suomen Vanhempainliiton kuntakohtainen yhdistys.

Ansaittu kesäloma on jo ovella!

On kevätlukukauden arvioinnin aika – niin lapsilla kuin meillä aikuisillakin

Jyväskylän vanhempainfoorumin eli koko kaupungin vanhempien välisen yhteistyön kevätlukukausi on ollut antoisa. Tammikuussa kuusenkaatajaisissa valitsimme Vuoden vanhempaintoimijaksi 2018 Janakan päiväkoti-koulun vanhempaintoimikunta JaVa:n (Janakan vanhempaintoimikunta) sekä Vuoden vanhempainvälähdykseksi 2018 Kortepohjan koulun KOVA:n. Helmikuussa vuosikokouksessa saimme uuden hallituksen ja samalla uusia kouluja aktiivitoimijoiksi koko kaupungin tasolla. Maaliskuussa päivitimme yhteistyösopimuksemme Jyväskylän kaupungin perusopetuksen kanssa sekä verkostoiduimme ahkerasti eri toimijoiden kanssa, mm. Music Against Drugs sekä SOOL (Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto).  Huhtikuussa sovimme Perhekeskusverkostojen ja Kumppanuusfoorumin kanssa syksyn yhteistyöstä SuperParkissa ja Toukokuussa olimme Reksien kanssa Ruusupuistossa ja vielä olemme Toukofestissä yhdessä koululaistenne kanssa. Toukofestiin ehtii vielä hyvin mukaan eikä perheen varallisuuskaan nouse tässä kynnyskysymykseksi – katso lisätiedot nettisivuiltamme. On kevätarvioinnin aika ja saamme varmaan monenlaisia numeroita riippuen arvioijasta - ihan kuin lapsetkin. Onneksi tiedämme, että hyvä ja arvostava kodin ja koulun yhteistyö auttaa molemmissa tapauksissa parempiin tuloksiin! Lue lisää Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) tutkimustiivistelmästä ”Että tietää, missä on menossa”.

Syksyllä on luvassa uutta ja vanhaa

Kuluva vuosi 2019 on Jyväskylän vanhempainfoorumin 10. toimintavuosi ja saimme mieluisan lahjan Jyväskylän perusopetuspalveluilta: keväisin suunnittelemme ja sovimme tulevan lukuvuoden yhteistyöstä. Tämän myötä olemme nyt keväällä sopineet lukuvuoden 2019 - 2020 tavoitteemme: 1) Perehdytyskoulutus vanhemmille/vanhempaintoimijoille kodin ja koulun yhteistyöstä sekä vanhempaintoiminnasta, 2) Koulutus/tietopaketti rehtoreille kodin ja koulunyhteistyöstä, 3) Yhdessä liikkuen epulle -toiminnan jatkaminen sekä 4) Kouluvalokuvaus. Luvassa on siis paljon uutta ja ilman teitä aktiivisia vanhempia ja vanhempaintoimijoita emme selviä urakastamme – lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen tukeminen sekä hyvinvointityö on kaikin puolin yhteistyötä!

Luvassa on myös vanhaa eli koko perheen SuperPark-ilta tulee taas. Varatkaa jo nyt kalentereistanne maanantai 28.10. klo 16-20 Vanhempainfoorumi-tapahtumalle! Teemme illan yhdessä Kumppanuusfoorumin kanssa ja luvassa on paljon hyvinvointitietoutta lasten ja perheiden parissa työskenteleviltä ammattilaisilta tueksi ja kiitokseksi teille vanhemmille. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi järjestelytoimikuntaan: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Vertaisryhmiä meille vanhemmille tueksi ja iloksi arkeen

Maailma muuttuu ja niin muutumme mekin sen mukana. Muutoksen nopeus on vaan niin hurjaa, että mukana pysyminen vaatii liikaa yksittäisiltä vanhemmilta. Mediakasvatuksen vertaisryhmä aloittaa syksyllä ja jos tähän asti olet yksin kotonasi miettinyt, että pelaakohan tuo minun lapseni vähän liikaa, niin ilmoittaudu mukaan ryhmään:  vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com. Olet myös tervetullut mukaan ihan heti suunnittelemaan tätä kokonaisuutta - haussa on siis tätä alaa taitavia vanhempia mutta myös ihan meitä tavanvanhempia! Syksyllä kokoontuu myös erityislasten vertaisryhmä, jossa mm. tarinoiden kautta annetaan vanhemmille välineitä käsitellä yksin ja yhdessä erityislasten vanhemmuuteen liittyviä kokemuksia. Lisätietoja saat nettisivuiltamme.

 

Jyväskylän vanhempainfoorumin toiminta kehittyy - kutsumme vanhempia mukaan

Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n toiminta vanhempien ja kasvatusyhteisöjen (päiväkodit, koulut, oppilaitokset) apuna vahvistuu ja kehittyy. Toiminnanjohtaja Tuula Jormakka aloitti 1.1.2019 ensimmäisenä työntekijänä vapaaehtoisten vanhempien rinnalla. Uusin opetussuunnitelma (OPS) korostaa vanhempien osallisuutta kouluyhteisön yhtenä tärkeänä hyvinvoinnin osatekijänä. Kouluterveyskyselyn tulokset kertovat, että vanhempien tuki parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Myös lapset ja nuoret itse toivovat yhteistä aikaa vanhempien kanssa (Pelastakaa Lapset ry:n osallisuuskysely). Meitä vanhempia tarvitaan. Luodaan toimiva verkosto eri koulujen vanhempien kesken ja luodaan yhdessä hyvinvointia meille kaikille! Aluehallintovirasto rahoittaa Vanhemmat mukaan -hankettamme.

Jyväskylän vanhempainfoorumin toimintaa vuonna 2019

 

Muistattehan ilmoittaa koulunne vanhempaintoiminnan yhteystiedot 2019: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com  ja https://urly.fi/12cC (vanhempaintoiminta laajemmin)

Seuraa meitä nettisivuilla / tykkää meistä facebookissa ja tule mukaan toimintaan!

 

Lämmintä ja rentouttavaa kesää!

Terveisin tuula ja Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n hallitus

Tuula Jormakka, toiminnanjohtaja (Mankolan yhtenäiskoulu, Schildtin lukio) tuula.jormakka@elisanet.fi, 0400-644599

Kari Tanninen, puheenjohtaja (Mankolan yhtenäiskoulu, Schildtin lukio)

Lotta Markkanen, varapuheenjohtaja (Puistokadun päiväkotikoulu)

Minna Kunnari, sihteeri/rahastonhoitaja (Kilpisen yhtenäiskoulu, Schildtin lukio)

Funlayo Vesajoki (Tikan koulu, Normaalikoulu, Schildtin lukio, ammattiopisto)

Eeva-Liisa Tilkanen (Nuorten Suomi ry, toiminnanjohtaja)