Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n tiedotuskirje, joulukuu 2019

Jyväskylän vanhempainfoorumi ry (JVF) on Jyväskylän alueen päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten vanhempien ja vanhempaintoimijoiden yhteistyöelin. JVF on Suomen Vanhempainliiton kuntakohtainen yhdistys.

Jouluna saa toivoa!

Me vanhemmat toivomme yhteisöllisyyttä ja hyvää kodin ja koulun yhteistyötä

Suomalainen koulu on onnenpotku lapsillemme. Se on niin hyvä, että siitä on vientituotteeksi asti. Pisa-tulosten ansiosta markkinointia ei ole juuri tarvinnut tehdä. Uusimmat Pisa-tulokset kuitenkin kertovat tummien pilvien ilmestyneet taivaalle ja meidän kaikkien on aika terästäytyä. Maailman muuttuessa yhä monitahoisemmaksi meidän tulee yhdessä varmistaa, että yhteiskunta mahdollistaa kaikille lapsille mahdollisuuden pysyä mukana yhdenvertaisesti. Joskus se voi vaatia myös meidän vanhempien tukemista. Koululaisten ollessa kyseessä luonnollista tukea on yhteistyö koulun ja sen ammattilaisten kanssa. Yhteisöllisyyttä lisäävät mm. Yhdessä liikkuen ja lukien epulle –toiminta sekä koulun kerhot, joissa vanhemmillakin voi olla oma roolinsa. Millaista yhteisöllisyyttä sinä toivoisit? Otamme vastaan palautetta enemmän kuin mielellämme: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Pj&sihteeriklubin kuusenkaatajaiset torstaina 16.1.2020 klo 18-20 Kuokkalan yhtenäiskoululla

Pj&sihteeriklubin kuusenkaatajaisissa julkistetaan Vuoden Vanhempaintoimija 2019 ja  Vuoden  Vanhempainvälähdys 2019 Jyväskylässä. Valinta suoritetaan mm. täältä löytyvien tietojen perusteella: https://urly.fi/12cC. Muistakaa siis täyttää koulunne tiedot!

Illan varsinaisena aiheena on yhteisöllinen oppilashuolto, josta meille kertoo palvelupäällikkö Seppo Huhtiniemi. Saamme iltaan muitakin vieraita, Anri Leveelahden Suomen Vanhempainliitosta sekä kutsuttuna on myös koko sivistyslautakunta.  Tervetuloa mukaan joka koulu (kaksi vanhempaa per koulu ainakin), ilmoittautumiset (tarjoilut!) 15.1. mennessä: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Me vanhemmat olemme avainasemassa – Sitran 100 päivän hyvinvointihaaste huipentuu 5.2.2020 Veturitalleilla!

Jyväskylän vanhempainfoorumi, te vanhemmat siis, on mukana Sitran hyvinvointipilotissa, jossa haluamme laajalla yhteistyöllä ratkaista pulmia, joita voi syntyä matkalla aikuiseksi. Tule mukaan ottamaan kantaa nuorten elämänhallintaan ja mielenterveyteen liittyen sekä keskustelemaan ja kehittämään perheiden arkea. Jos me vanhemmat keksimme jonkun ratkaisutavan pulmaamme, voimme saada sen toteuttamiseksi 3000 euron rahoituksen – näin aluksi! Osallistu ja vaikuta!   //www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/421/

Lue lisää Häkkää elämä -haasteesta  sekä teemaryhmästämme KeHO:ssa.

Maksuttomat liikuntaharrasteryhmät lapsille, nuorille ja perheille

Liikunta ja samalla yhdessä perheen tai kavereiden kanssa olo on erinomainen tapa kohentaa hyvinvointia. Liikuntaveturin ja Liikuntalaturin ryhmissä se onnistuu helposti ja myös uimaan voi päästä maksutta. Kokeile edes – voit yllättyä luonnollisen aivokemian vaikutuksista!

Sanomalehti Keskisuomalaisen kirjoitussarja yhteisöllisen toimintakulttuurin puolesta

Kuluvan lukuvuoden aikana Keskisuomalaisessa ilmestyy n. kerran kuussa vanhemmuutta ja yhteisöllisyyttä käsittelevä kirjoitus - sarjassa on ilmestynyt jo viisi kirjoitusta. Tule seuraamaan kirjoitussarjaamme!

https://peda.net/jyvaskyla/vanhempainfoorumi/skk

Jyväskylän vanhempainfoorumin toimintaa vuonna 2020

 

Muistattehan ilmoittaa koulunne vanhempaintoiminnan yhteystiedot: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com  ja https://urly.fi/12cC (vanhempaintoiminta laajemmin)

Seuraa meitä nettisivuilla / tykkää meistä facebookissa - tule mukaan toimintaan!

Ansaittu lepohetki on ovella – astutaan uuteen vuoteen yhdessä!

Terveisin tuula ja Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n hallitus

Tuula Jormakka, toiminnanjohtaja (Lyseon ja Schildtin lukiot) tuula.jormakka@elisanet.fi, 0400-644599

Kari Tanninen, puheenjohtaja (Mankolan yhtenäiskoulu, Schildtin lukio)

Lotta Markkanen, varapuheenjohtaja (Puistokadun päiväkotikoulu)

Minna Kunnari, sihteeri/rahastonhoitaja (Kilpisen yhtenäiskoulu, Schildtin lukio)

Funlayo Vesajoki (Tikan koulu, Normaalikoulu, Schildtin lukio, ammattiopisto)

Eeva-Liisa Tilkanen (Nuorten Suomi ry, toiminnanjohtaja)