Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n tiedotuskirje, syyskuu 2019

Jyväskylän vanhempainfoorumi ry (JVF) on Jyväskylän alueen päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten vanhempien ja vanhempaintoimijoiden yhteistyöelin. JVF on Suomen Vanhempainliiton kuntakohtainen yhdistys.

Yhdessä uuteen kouluvuoteen!

Vanhemmat ovat koulun tärkein yhteistyökumppani

Kodin ja koulun yhteistyö on tärkeää, sillä siten varmistetaan lapsen hyvinvointi  –  vain hyvinvoiva lapsi kasvaa ja oppii parhaalla mahdollisella tavalla! Myös koulun vanhempaintoiminta tukee tätä päämäärää. Jotta Jyväskylän koulujen lasten yhdenvertaisuus toteutuu, vaatii se kodin ja koulun yhteistyöltä yhteneväistä perustasoa kaikissa kouluissa. Yhdenvertaisuuden toteutumiseksi kaupungin perusopetuspalvelut, yliopiston Koulutusjohtamisen Instituutti ja opettajankoulutuslaitos sekä Jyväskylän vanhempainfoorumi istuvat saman pöydän ääreen miettimään ”perehdytyskoulutusta” kodin ja koulun yhteistyöstä sekä vanhempaintoiminnasta - avuksi teille koulujen vanhemmille sekä rehtoreille ja opettajille. Vanhempi, kerro mielipiteesi/toiveesi kodin ja koulun yhteistyöstä tai muusta koulua koskevasta asiasta, esim. yhdenvertaisuudesta: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Jyväskylän koulujen vanhempien välistä yhteistyötä toteutetaan Pj&sihteeriklubissa to 3.10.

Pj&sihteeriklubi on Jyväskylän koulujen vanhempien välinen yhteistyöareena, joka kokoontuu n. 3 kertaa lukukaudessa. Nimensä klubi on saanut vanhempaintoimijan puheenjohtajan ja sihteerin mukaan, mutta ketkä tahansa kaksi vanhempaa ovat tervetulleita paikalle, sillä eihän kaikissa kouluissa edes vielä ole vanhempaintoimintaa. Tänä syksynä myös edellisen vuoden toimijat ovat tervetulleita, sillä Mankolan koulun vanhempainyhdistyksen pj. ehdotti tätä mainiota ideaa: vanhat aktiivit saattavat uudet ensimmäiseen klubitilaisuuteen.   Tervetuloa siis uudet ja vanhat Pj&sihteeriklubin tilaisuuteen Viherlandiaan torstaina 3.10.2019 klo 18-20. Kutsu ja lisätiedot nettisivuillamme, ilmoittautumiset viimeistään 30.9. tarjoilujen varaamiseksi: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Illan ohjelmassa on tarjoilujen lisäksi ainakin ajankohtaisia asioita kouluilta sekä lukuvuoden 2019 - 2020 tavoitteemme työstämistä: 1) Perehdytyskoulutus vanhemmille/vanhempaintoimijoille kodin ja koulun yhteistyöstä sekä vanhempaintoiminnasta, 2) Koulutus/tietopaketti rehtoreille kodin ja koulunyhteistyöstä, 3) Yhdessä liikkuen epulle -toiminnan jatkaminen sekä 4) Kouluvalokuvaus.

Oo mun kaa!  -perheilta maanantaina 28.10. klo 16-20 HopLopissa – ilmainen perheille

Tämän syksyinen Vanhempainfoorumi-tapahtuma on Oo mun kaa! maanantaina 28.10. klo 16-20 HopLopissa yhteistyössä Kumppanuusfoorumin kanssa.  Mukaan mahtuu 500 ensiksi ilmoittautunutta! Ohjeet ilmoittautumiseen löydät kaupungin Perhekompassin sivuilta. Luvassa on ilonpitoa sekä paljon hyvinvointitietoutta lasten ja perheiden parhaaksi työskenteleviltä ammattilaisilta. Illan jälkeen tiedät varmasti, mitä ovat Liikunta Veturi ja Laturi, millaisia kerhoja kouluissa voi olla tai mikä on tämän vuoden lasten oikeuksien viikon teema marraskuussa – Pelastakaa Lapset ry:llä on sitä varten oma työpaja illassamme.

Päihdevanhempainilta keskiviikkona 9.10. klo 18-20 kaupungintalolla

Nuorisovastaanotto yhteistyötahoineen järjestää vanhemmille suunnatun teemaillan päihteidenkäytöstä kaupungintalon juhlasalissa klo 18-20. Lisätietoja kaupungin Nuorten terveys ja hyvinvointi - sivuilta.

Digihyvinvointia vertaisryhmän avulla – tule mukaan torstaina 17.10. klo 18 alkavaan ryhmään

Maailma muuttuu ja niin muutumme mekin sen mukana. Muutoksen nopeus on vaan niin hurjaa, että mukana pysyminen vaatii liikaa yksittäisiltä vanhemmilta. Digihyvinvoinnin ja mediakasvatuksen vertaisryhmä aloittaa to 17.10. klo 18, paikkatiedon saat paluupostissa ilmoittautumisesi jälkeen. Jos olet tähän asti yksin kotonasi miettinyt, että pelaakohan tuo minun lapseni vähän liikaa, niin ilmoittaudu mukaan ryhmään: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com. Mietimme yhdessä, mitä keinoja vanhempina meillä on varmistaa lastemme digihyvinvointi sekä miten kodin ja koulun yhteistyöllä voisimme lisätä sitä. Lisätietoja nettisivuiltamme.

Sanomalehti Keskisuomalaisen kirjoitussarja yhteisöllisen toimintakulttuurin puolesta

Jyväskylän vanhempainfoorumilla on ollut ilo saada yhteistyössä Keski-Suomen LAPE:n kanssa vanhemmuutta ja yhteisöllistä toimintakulttuuria käsittelevä kirjoitussarja Sanomalehti Keskisuomalaiseen. Kuluvan lukuvuoden aikana lehdessä ilmestyy n. kerran kuussa näitä käsittelevä kirjoitus ja meillä oli ilo aloittaa se 10.8.2019 koulujen alkaessa: https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Uskallatko-ryhty%C3%A4-vanhemmaksi/1418427?pwbi=227847359d232127f67b7010197d7257 

 Myös toinen kirjoitus on ilmestynyt 23.10 – tule seuraamaan kirjoitussarjaamme!

Vuoden 2019 Vanhempaintoimija ja Vuoden 2019 Vanhempainvälähdys

Minkä koulun vanhempaintoimijasta tulee Vuoden 2019 Vanhempaintoimija? Tai minkä koulun vanhempien idea/aikaansaannos palkitaan Vuoden 2019 Vanhempainvälähdys tittelillä? Onko teidän koulunne kunnostautunut oikein erityisesti – vinkkaa siitä meille! Pyydämme kaikkia kouluja täyttämään perustiedot omasta vanhempaintoiminnastaan sekä tärkeimmät kodin ja koulun yhteistyön muodot tänne: https://urly.fi/12cC  Voittajille luvassa on ainakin mainetta ja kunniaa sekä palkinto – totta kai! Tänä vuonna myös erikoismaininta aktiivisimmalle koululle: minkä koulun vanhemmat löytävät parhaiten Facebook-tiedotuksemme ja tykkäävät meistä eniten: https://www.facebook.com/jyvaskylanvanhempainfoorumiry/ - jätä siis tykkäyksesi ja kommenttisi tms. syksyn aikana sekä seuraa meitä – saat paljon hyödyllistä tietoa!

Jyväskylän vanhempainfoorumin toimintaa vuonna 2019

Muistattehan ilmoittaa koulunne vanhempaintoiminnan syksyn 2019 uudet yhteystiedot: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com  ja https://urly.fi/12cC (vanhempaintoiminta laajemmin)

Seuraa meitä nettisivuilla / tykkää meistä facebookissa ja tule mukaan toimintaan!

 

Tervetuloa yhteisöön lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi!

Terveisin tuula ja Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n hallitus

Tuula Jormakka, toiminnanjohtaja (Lyseon ja Schildtin lukiot) tuula.jormakka@elisanet.fi, 0400-644599

Kari Tanninen, puheenjohtaja (Mankolan yhtenäiskoulu, Schildtin lukio)