Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n tiedotuskirje, toukokuu 2020

Jyväskylän vanhempainfoorumi ry (JVF) on Jyväskylän alueen päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten vanhempien ja vanhempaintoimijoiden yhteistyöelin. JVF on Suomen Vanhempainliiton kuntakohtainen yhdistys.

 Kesäloma odottaa nurkan takana – iso kiitos, selvisimme etäopetuksesta yhdessä!

Vanhemmat saattoivat huokaista helpotuksesta 14.5. – koulut avautuivat ja kaikki on sujunut suurin piirtein mallikkaasti. Kiitos kuuluu kouluille, jotka rehtorien johdolla opettajineen valmistelivat paikat kuntoon ja tiedottivat perheitä loppu lukukauden ”turvasäännöistä”. Meillä on vielä viikko aikaa yhdessä varmistaa, että kesälomalla on rauhallinen mieli ja syksyn ja uuden lukuvuoden tulo ei jännitä.

Jyväskylän koulujen vanhempaintoimijoiden etätapaamisessa 14.5. vanhemmat pohtivat, miten parhaiten rakennetaan silta tulevaisuutta ja syksyä ajatellen. Saimme kuulla, että kaupunki on kartoittamassa sähköisellä lomakkeella jokaisen oppilaan tilanteen ennen kesälomaa. Tämän kartoituksen yhteyteen toivoimme kysymystä vanhemmille, jotka ovat kantaneet suuren vastuun etäopetuksen tukemisessa ja tietävät etäoppijan tilanteen lähietäisyydeltä. Myös kysymys ”Mitä teidän perheelle kuuluu?” olisi paikallaan ja samalla toimisi osaltaan kiitoksena perheille. Toisena toiveena illassa esitimme oppilashuollon väelle, että he jalkautuisivat, kohtaisivat ja kuulisivat kaikki luokat vielä ennen kesälomaa – heillä on juuri sitä ammattitaitoa ja osaamista, mitä lapset ja nuoret kaipaavat tuekseen nyt! Lue lisää nettisivuiltamme etätapaamisesta ja illan aikana esitellyn Poikkeusajan opetusjärjestelyt –kyselyn tuloksista, johon teidänkin perhe todennäköisesti vastasi. Yhteenvetona kyselystä voisi hyvin lyhyesti sanoa: kaikki hyvin 75 % ja parannettavaa 25 %.

Uusi lukuvuosi alkaa parhaiten tutustumalla toisiimme

Uusi asia aina jännittää ja sellainen on varmasti päiväkodin, koulun tai yläasteen aloitus. Jyväskylän vanhempainfoorumin eli vanhempien keskinäisen toiminnan yksi tärkeimmistä tehtävistä on helpottaa uusien perheiden mukaan tulemista näihin kasvuyhteisöihin. Vanhempien, päiväkodin ja koulun henkilöstön sekä lastenkin on tärkeää ymmärtää ja tietää niin toisistaan kuin myös päiväkodista ja koulusta monia asioita. Koko päiväkoti-/kouluyhteisön hyvinvointi turvataan parhaiten yhteisellä ymmärryksellä sekä yhteisöllisellä ja vertaistuellisella toiminnalla alkaen tutustumisella toisiimme heti alusta. Kouluissa on monia hyviä käytänteitä ja tapoja meille muille jaettavaksi. Tärkeintä on, että meillä on yhteydenpitopolku kunnossa: joka luokasta kaksi vanhempaa koko koulun vanhempaintoiminnassa, joka koulun vanhempaintoiminnasta kaksi vanhempaa koko kaupungin vanhempien välisessä yhteistyössä, Jyväskylän vanhempainfoorumissa. Joko teidän koulustanne kaksi vanhempaa on lisättynä Jyväskylän vanhempaintoimijoiden pj&sihteeriklubi –facebook ryhmään (suljettu ryhmä)? Toiminnallinen tutustuminen kasvokkain on aina paras tapa aloittamiseen, mutta sitä ennen voi lukea näitä oppaita:

Syksy tuo jotain uutta, mutta paljon vanhaa ja hyväksi koettua

Pidetään peukut pystyssä, että syksyllä voimme jatkaa kuten ennenkin ja silloin luvassa on koko perheelle suunnattu Vanhempainfoorumi-tapahtuma, joka on aikaisemmin kerännyt tuvan täyteen (SuperPark, HopLop). Koulujen vanhempaintoimijoiden väliset tapaamiset jatkuvat Pj&sihteeriklubin myötä ja odotamme kutsua kouluilta tulla esittelemään JVF:n toimintaa koulukiertueen merkeissä. Uutena asiana aloittaa muutamilla kouluilla kerhotoiminta – vanhemmat järjestävät erilaista yhteisöllistä toimintaa lapsille koululla: peli-iltoja, kokkausta, vloggausta tms. Ja jokohan syksyllä tapahtuisi jotain vuosikokouksen kannanottomme suhteen ilmaisen joukkoliikenteen saamiseksi koulupäivän aikana tapahtuvaan opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan?

Lukuvuosi päättyy aina suvivirteen – tänä keväänä etänä meidän vanhempien osalta

Tänä poikkeuksellisenakaan keväänä emme jää ilman Suvivirttä, kiitos mm. Vox Aurean! Yhteistyöllä toteutettava Suvivirsi-video julkaistaan seurakunnan, kaupungin ja Jyväskylä Sinfonian sähköisillä kanavilla torstaina 28.5. ja se on vapaasti käytettävissä kotona ja yksityisissä perhejuhlissa. Onnittelemme kaikkia koulunsa päättäviä ja valmistuvia sekä heidän perheitään!

Kiitokset kuluneesta lukuvuodesta koko kouluyhteisölle sekä rentouttavaa kesää!

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä: https://peda.net/id/34db3156849