Jyväskylän vanhempainfoorumi ry:n tiedotuskirje, lokakuu 2020

Jyväskylän vanhempainfoorumi ry (JVF) on Jyväskylän alueen päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten vanhempien ja vanhempaintoimijoiden yhteistyöelin. JVF on Suomen Vanhempainliiton kuntakohtainen yhdistys.

 

Syyslukukausi on puolivälissä - syyslomalla tavataan Vanhempainfoorumissa

Toivottavasti syyslukukauden alku on mennyt hyvin perheessänne ja koulunkäynti on käynnistynyt mukavasti kaikilla, niin eppuluokan aloittaneilla kuin jo yhdeksännelle ehtineilläkin. Korona tekee edelleen arjestamme haastavampaa – koulun yhteisiä sääntöjä noudattamalla selviämme!

Syyslomalla seikkaillaan Laajiksen Seikkailupuistossa Vanhempainfoorumi-tapahtumassa

Tänäkään syksynä emme anna edes koronan estää meitä tapaamasta Vanhempainfoorumi-tapahtumassa, joka järjestetään syyslomaviikolla ma-pe 12.-16.10.2020 klo 12-17 Laajiksen Seikkailupuistossa. Seikkailu tapahtuu ulkona ja turvavälit tulevat luonnostaan laitevälien ja lähtöaikaporrastuksen avulla. Mukaan mahtuu 400 ensiksi ilmoittautunutta ilmaiseksiilmoittautuminen aukeaa pe 9.10. klo 18 nettisivuiltamme löytyvän linkin ja ohjeiden avulla. Lue ohjeet huolella, jotta tapahtumasta tulee turvallinen ja mukava meille kaikille; muista mm. hyvät pitävät hanskat jokaiselle.

Kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja selvittämiseen yhtenäinen toimintamalli

Jyväskylässä on työn alla yhtenäinen toimintamalli, jolla ennaltaehkäistään, puututaan, selvitetään, kirjataan ja jälkihoidetaan loukkaavaa käytöstä/kiusaamista päiväkodeissa ja kouluissa. Tavoitteena on 0-toleranssi kaupungissa jo tehdyn linjauksen mukaisesti. Sen saavuttamiseksi tarvitaan meitä kaikkia ja ennen kaikkea meidän kaikkien yhteistyötä. Tutustu upouuteen opetushallituksen julkaisemaan oppaaseen ”Kiusaamisen vastainen työ kouluissa ja oppilaitoksissa” ja kerro meille mielipiteesi, tarinasi, tästä aiheesta yhteiskehittämistä varten: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Kaikkien koulujen vanhempien välinen tapaaminen to 19.11.2020 klo 18-20

Kodin ja koulun yhteistyötä lastemme hyvinvoinnin turvaamiseksi kehitämme taas koko kaupungin vanhempien kesken Pj&sihteeriklubin tapaamisessa to 19.11.2020 klo 18-20. Mukaan toivomme joka koululta vähintään kahta vanhempaa – vanhempaintoiminnan puheenjohtajaa, sihteeriä tai ketä tahansa kahta muuta vanhempaa. Tapaamme livenä, jos suinkin mahdollista, ilmoitamme tästä tarkemmin kaikille ilmoittautuneille suoraan. Myös täällä meillä on aiheena koulukiusaamisen 0-toleranssi: voisimmeko parhaiten saavuttaa sen yhteisöllisyydellä ja mm. Yhdessä liikkuen ja lukien epulle –toiminnalla, joka sisältyy laajempaan Yhdessä kasvaen ja oppien –toimintakulttuuriin täällä meillä Jyväskylässä. Tervetuloa joka koulusta mukaan! Ilmoittautumiset: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Vertaisryhmiä nuorille, Selviytyjät ja Pihalla

Onko nuoresi kokenut kiusaamista? MLL:n Selviytyjät-vertaisryhmä on jälkihoitoa ja tarkoitettu noin 12-21-vuotiaille. Aivoliiton Pihalla-vertaisryhmä on tarkoitettu 12-15-vuotiaille, joilla on kehityksellinen kielihäiriö. Tutustu molempiin tarkemmin nettisivuillamme ja ilmoittaudu pian.

Kodin ja koulun yhteistyön kehittämiseen uusia oppaita ja verkkokurssi

Jotta me vanhemmat olisimme valmiimpia ja tasavertaisempia yhteistyöhön koulun kanssa, avuksemme on kehitetty Koulukoulu-verkkokurssi. Se on koulu koulusta, johdatus peruskoulun arkeen. Toinen uusi hyvä opas on Suomen Vanhempainliiton tekemä ”10 askelta kohti toimivaa kodin ja koulun yhteistyötä”. Nämä molemmat tukevat mainiosti meidän vanhempien perehdyttämistä kodin ja koulun yhteistyöhön sekä vanhempaintoimintaan. Toimivatpa ne ehkä samoin myös kouluhenkilöstölle!

Mahdollistetaan yhdessä lapsillemme ja nuorillemme hyvä koulupäivä

Vain yhteistyöllä voimme varmistaa, että lapsillamme ja nuorillamme on kaikki hyvin. Yhteistyötä tarvitaan meidän vanhempien välille sekä vanhempien ja koulun välille. Toivomme teiltä vanhemmilta yhteydenottoja, toiveita ja kehitysideoita: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com.  Tiedotamme toiminnastamme nettisivuillamme sekä facebookissa – tule seuraamaan sivujamme! Lopuksi muistattehan ilmoittaa, kun koulunne vanhempaintoiminnan yhteystiedot muuttuvat: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com  ja https://urly.fi/12cC (täyttäkää tänne koulunne vanhempaintoimintaa laajemmin).

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Tavataan Vanhempainfoorumi-tapahtumassa – Mukavaa hyvinvoivaa kouluarkea!

Tuula Jormakka, toiminnanjohtaja (Lyseon ja Schildtin lukiot) tuula.jormakka@elisanet.fi, p.0400-644599

Kari Tanninen, puheenjohtaja (Mankolan yhtenäiskoulu, Schildtin lukio)

Riikka Happonen, varapuheenjohtaja (Huhtasuon yhtenäiskoulu)

Minna Kunnari, sihteeri/rahastonhoitaja (Kilpisen yhtenäiskoulu, Schildtin lukio)

Heljä Viikki (Palokan yhtenäiskoulu)

Eeva-Liisa Tilkanen (Nuorten Suomi ry, toiminnanjohtaja)

 ___________________________________________________________________

Jyväskylän vanhempainfoorumin toimintaa vuonna 2020-2021

 

Linkit yllä tiedotteessa viitattuihin nettisivuihin:

https://www.laajis.fi/seikkailupuisto

https://peda.net/jyvaskyla/vanhempainfoorumi/vanhempainfoorumitapahtuma

https://peda.net/jyvaskyla/vanhempainfoorumi

https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/kiusaamisen-vastainen-tyo

https://koulukoulu.fi/

https://vanhempainliitto.fi/tyokalut/kirjauksista-kaytantoon/

https://peda.net/jyvaskyla/vanhempainfoorumi/vertaisryhmät

https://jarvi-suomenpiiri.mll.fi/vanhemmille/selviydytaan-kiusaamisesta/